Задължително трябва да бъде избран председател на СОС. Това заяви проф. Вили

...
Задължително трябва да бъде избран председател на СОС. Това заяви проф. Вили
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Задължително трябва да бъде избран председател на СОС

Задължително трябва да бъде избран ръководител на СОС. Това съобщи проф. Вили Лилков от  " Синя София " в " Добро утро, Европа ". Той настоява да бъде определен временен председател и да се внасят единствено отчети, по които няма противоречия между политическите сили, с цел да се отпуши работата на градския парламент. Няма индикации, че на 11 януари ще бъде определен ръководител, ПП-ДП-СС и ГЕРБ не правят крачка един към различен, заяви той. 

 

Трябва да бъде определен ръководител на СОС, защото общинският съвет не работи сега, ние сме в хипотезата на първо съвещание към момента. ГЕРБ-СДС не са съгласни с избора на временен ротационен ръководител. Те желаят ПП-ДБ да си изяснят дали са леви или десни и не искат да поддържат нищо. Българска социалистическа партия също не поддържат нищо. Двете обединения от които зависи да се реши този проблем не поддържат никакво предложение все още.

Ние от " Синя София " и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме краткотрайно до приемането на Бюджета да бъде определен ръководител, постоянни комисии, кметът да внесе стратегии за промени, ръководство, конструкция на общинската администрация. Трябва да стартираме работа по оперативната стратегия на СОС, до 31 януари сме длъжни да създадем такава.

Спорните въпроси, съгласно мен би трябвало да бъдат решавани след приемането на Бюджета на София. В момента ние сме в периода, в който би трябвало да приемем общинския бюджет. Ние не приехме план-сметка за чистотата, тъй че ще работим с тази от 2022г. Това значи доста по-малко метене, доста по-малко сметосъбиране. Засега нямаме индикации, че на 12-ти януари ще има определен ръководител. Има проблеми в ПП-ДБ-Спаси София. Спаси София не желаят по никакъв метод да партнират с ГЕРБ-СДС. Ако има такава сглобка те евентуално ще изоставен групата на ПП-ДБ. От друга страна ГЕРБ-СДС поставят твърди условия, че ПП-ДБ би трябвало сами да си създадат болшинство. Ние се опитваме да ги накараме да говорят помежду си и най-малко да имаме решение за приемането на бюджета.

За такса смет да забравим за тази година, пропуснахме периода да променяме каквото и да било там.

Има сериозен проблем с боклука, поради което СОС би трябвало да проработи. Ние чуваме, че има цялостен неуспех за системата за ръководство на отпадъците. Шефът на завода го споделя, кметът, както и партиите в СОС. Трупат се проблеми. 100 млн. лева получи София с цел да бъдат финансирани избрани планове. Кметът заложи 109 плана, но никой от СОС не ги е гледал. 

Няма места за паркиране в София. В реалната дължина на уличната мрежа на София няма дължина за толкоз коли. " Зелена зона " би трябвало да се въвежда там, където жителите желаят. Общината трябва да изследва метода, само че и да приготви мрежата за такава. Ако няма тротоари и добре обособени трасета, с частни улици, няма по какъв начин да въведем  " Зелена зона ".

Въпросът с МОЧА е единствено политически проблем. Той се взема решение с политически метод. Той показва историческа лъжа, той отива в музея на тоталитарното изкуство, или да отиде в Димитровград, където го желаят. Аз ще внеса отчет още другата седмица за образуване на интернационален конкурс за хрумвания за развиване и модернизиране на Княжевската градина.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР